nedjelja, 6. svibnja 2012.

A što obući?!


Pitanje koje si zasigurno postavlja svaka djevojka, barem jednom dnevno, a možda i pokoji dečko, svakako je našlo svoje mjesto i na mom blogu. I ne, ne mislim pritom što obući za pisanje ovog bloga, već što obući na intervju. Čak i oni koji inače ne mare previše na svoje odijevanje, sada je pravo vrijeme da počnu pomnije birati dijelove svoje odjeće.

Iako su kreativnost i osobni stil poželjni u svakodnevnom životu, i smatram da nije potrebno slijepo pratiti sve modne trendove, kada se nađete na ulasku u poslovni svijet svakako je potrebno pridržavati se nekih pravila. Možda će sad netko reći kako odijelo ne čini čovjeka, no zasigurno će Vašem poslodavcu reći ponešto o Vama.

Za lijepo i pristojno odjenuti se nije potrebno mnogo novaca, stoga ne trebate odmah očajavati ili kretati u kupovinu.  No, isto tako morate biti svjesni kako odlazak na razgovor  za posao nije isto što i odlazak na razgovor kod mame uz kavu, stoga se treba prilagoditi.

 Krenimo dakle od vrha, odnosno glave. Lijepa, uredna i počešljana kosa, ne košta mnogo, a puno znači. Vaš sugovornik svakako će Vas prvo pogledati u oči, a u vidokrugu će mu se dakle naći i Vaša kosa, stoga neka barem bude svježe oprana. A da bi sugovornik uopće mogao pronaći Vaše oči, oprezno sa šminkom. Manje je ponekad više, stoga nije potrebno stavit tonu šminke, kao da idete u najmanju ruku na karneval, no isto tako nemojte doći ni kao da ste upravo ustali iz kreveta.

Kako ne idete u noćni izlazak, duboko dekoltirane majice i prekratke suknje svakako nisu dobar izbor. Dečki, također, dobro razmislite što ćete obući. Nikako se nemojte pojaviti kao da ste krenuli na nogometnu utakmicu, u starim tenisicama i poderanim hlačama.
Loš odabir za njega!
Loš odabir za nju!









Univerzalno pravilo za sve bilo bi košulja i neke svečanije hlače! Ukoliko posjedujete odijelo ili poslovni kostim, možete svakako obući i to, no ako nemate nikom ništa. Mladi ste, i od Vas zasigurno nitko ne očekuje da ste prepuni poslovne odjeće s potpisom. Odjenite se dakle pristojno, što je moguće više poslovno, no neka Vam u svakom trenutku bude udobno kako bi ste se dobro osjećali.
Odličan odabir za njega!


Odličan odabir za nju!








Pripazite i na sitnice, kao što su čiste cipele, opeglana odjeća i sl. Također, ne zaboravite ni na izgled noktiju. Osim što prljavi i neuredni nokti nisu estetski lijepi, nisu zasigurno ni higijenski.
Kako bi izrazili svoju individualnost, stavite neki komad nakita, maramu ili pak broš, no pazite da ne pretjerate.
Odjeću pripremite dan ranije, a ako niste sigurni u svoj izbor, potražite savjet od prijatelja ili roditelja, nekog tko će Vam u svakom slučaju iskreno odgovoriti.



1 komentar:

  1. Ma, zasigurno se sto puta na dan pitam što obući, danas, sutra... svaki dan, a što će tek biti kad budem išla na razgovor za posao,ufff :D
    Super post :)

    OdgovoriIzbriši